COŚ OCIERA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • supercymek
    Classic
    • 2008
    • 4

COŚ OCIERA

Witam. Mam taki problem ,że gdy wjadę w większą kałuże są jakieś chwilowe drgania w podwoziu tak jak by rura od tłumika gdzieś tłukła ale byłem u mechanika i nie ma żadnych luzów ani nic . Jaki może być powód?? proszę o pomoc
  • cartall
    Classic
    • 2007
    • 8

COŚ OCIERA

Witam. Mam O1 z 99r 1.6 101km. Mam problem mianowicie jak jade i wzuce na luz slysze głośne tarcie jak by (szszszsz) cos takiego i jak na biegach jade i puszcze noge z gazu to jest ten sam objaw ale jak jade i caly czas trzymam noge na gazie to jest cisza i przy zmianie biegów tez cos obciera. Prosze o pomoc co to może być, może ktoś sie z tym juz spotkał. Pozdrawiam

Komentarz

• dariuspolo
      L&K
      S_OCP Member
      • 2007
      • 1168

cartall, sprawdz hamulce, zacznij od tylnej osi.
      T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
      SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
      Zuzycie paliwa

Komentarz

• cartall
        Classic
        • 2007
        • 8

Sprawdzalem odgłos jest bardziej z przodu ale jak daje gaz i jade to jest wszytsko oki w momencie wzucenia luzy i puszczenia gazu jest taki odgłos

Komentarz

• slawko007
          Drive
          S_OCP Member
          • 2008
          • 65

Cartall
          Może to byc łożysko wyciskowe sprzęgła ale nie da się tego zdiagnozować bez rozbierania
          slawko007

Komentarz

• cartall
            Classic
            • 2007
            • 8

Sprawdziłem to i prawie na 90% jest to jakieś łożysko w skrzyni biegów, teraz pytanie jaki jest koszt naprawy takiej skrzyni biegów i gdzie w okolicach katowic może ktoś będzie wiedział naprawiaja takie skrzynie.

Komentarz

• slawko007
              Drive
              S_OCP Member
              • 2008
              • 65

cartall
              Samo łożysko nie jest drogie ale niestety najwiekszy koszt to robocizna :roll: . Myśle ze w kilku paczkach się zamknie. Musisz pytać. jesli chodzi o warsztaty szukaj po postach..
              slawko007

Komentarz

• dariuspolo
                L&K
                S_OCP Member
                • 2007
                • 1168

cartall, moze to tez byc znany problem z skrzyniami koncernu VAG w silnikach 1,6 z scientym nitem w skrzyni. Musisz poszukac wiem ze gdzies na forum o tym czytalem.
                T4 CARAVELLE AXG 150PS/295Nm
                SEAT ALHAMBRA BLT 180PS/385Nm
                Zuzycie paliwa

Komentarz

Pracuję...